Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Corvin sétány: 2007 végének hírei

2007. december 19. - fovarosi.blog.hu

2007 végének főbb hírei a Corvin Sétány épüléséről (http://www.corvinsetany.hu/):

 

2007 szeptember: 2009 végén adják át a Klépierre beruházásában épülő bevásárlóközpontot a Corvin Sétányon. A központ 35 ezer négyzetméter üzlethelyiséggel, összesen 60 ezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik majd, alatta 1200 férőhelyes teremgarázs lesz. A Corvin Atrium irodákat is tartalmaz majd, 24 ezer négyzetméteren. A Corin sétány Kelet-Európa legnagyobb városrehabilitációs projektje, és a lakások annyira kelendőnek bizonyultak, hogy még a tervezett szálloda helyére is inkább lakásokat építenek. Két éven belül uszoda, fitness-központ, majd 2012-ig három Liszt Ferenc térnyi területen vendéglátó- és szórakoztatóegység épül majd. (Források: 1, 2)

2007. szeptember 25: Szerkezetkész lett a
Corvin Irodák I. néven futó épület, ebből az alkalomból a tervezőiroda (Stúdió 100) tartott sajtótájékoztatót.

2007 október: Előreláthatólag 2009 végéig épül meg a Corvin sétány első üteme. "Az első lakóépület, a Premier Ház alapkövét alig egy éve tettük le és a lakóépület 180 lakása már mind elkelt. Az első lakók 2008. első negyedévében költözhetnek be a Nagytemplom utca és a Tömlő utca sarkán található épületbe. Elkezdődött a második épület, a Cordia Fontana Ház lakásainak értékesítése is és elnézve a nagy érdeklődést, biztos vagyok benne, hogy igen hamar gazdára talál majd a második lakóépület 240 lakása is." (
részletek)
2007 október 13: kimentem a helyszínre, megnéztem a munkálatokat. Az utolsó bontások folyamatban voltak, az első épületek már épültek:

A harmadik lakóépület lesz a Cordia City Garden ház. A fő eladási érv a 10 teniszpálya nagyságú belső kert. Szükség is lenne rá, de szerintem ez nem lesz igazi kert. Ha mélygarázs kerül alá, akkor itt bokroknál nagyobb növények nem fognak tudni meggyökerezni. És a prospektusokban szereplő "intim nyugalmat" nehéz elképzelni egy 9-10 emeletes lakóház belső udvarán. Pedig valóban nagy szükség lenne ilyen "intim nyugalomra". A 28-155 nm területű lakásokhoz egy 3000 nm-es sportcentrum is készül - ez már sokkal jobban hangzik!
2007 november 30: Elbontják a kultikus szórakozóhellyé vált
West Balkán épületét. Az intézmény nem szűnik meg, csak a Futó utcából átköltözik a Nagytemplom utcába.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása