Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Hungária körúti irodaház terve

2008. április 15. - fovarosi.blog.hu

013-HungariaKorut014-HungariaKorut

011-HungariaKorut

012-HungariaKorut

A felvételek április 9-én készültek.

004-HungariaKorut

(A tervezett épület. Forrás)

 


Meghívásos pályázaton nyerte el a tervezési munkákat a Stúdió 100 Kft
. Ők tervezhették meg a Hungária körút 113-115. alatt, a Thököly út sarkánál található 4 egyesítendő telekre szánt új irodaházat.
 

Az épület tömege egyszerű, kocka tömb: nevezzük letisztult formának. Ezt a tömeget az első emelet szintjétől fölfelé négy átrium töri meg. A fennmaradó homlokzat 70 cm-es négyzetrácsos műgyanta burkolatú, e mögött pedig üveg függönyfalas lesz. Az előfalat a Hungária körgyűrű felőli kiemelten nagy zajterhelés indokolja. A nagy zajterhelés lehet a fő oka annak is, hogy a főbejáratot is inkább az épület oldalára helyezték. (Tervtanácsi opponencia: "...joggal felvetődik, miért nem az egyik átriumból tárjuk fel a házat, egyszerre hangsúlyt adva a bejáratnak, erősítve a tömegalakítási koncepciót, elhagyva a formailag idegen előtetőt.") Az épület tervei között szerepel annak esti megvilágítása is. Kérdés maradt a homlokzatok földszinti kialakítása, a Tervtanács bírálta a túlzott "bezárkózást". Kritika érte az épület felső lezárását is: az átriumok felső átkötését, és a tetők megjelenésbeli közelítését kérték az épület tömegéhez. Mindezzel együtt a Központi Tervtanács és a Fővárosi Tervtanács együttes ülésén 2008. február 7-én "átment" az épület.

Forrás:
http://epiteszforum.hu/node/8753
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása