Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Gyorshír: Átalakulhat a Szent Gellért tér környéke

2008. április 17. - fovarosi.blog.hu

Újbuda önkormányzátanak tervei szerint a Szent Gellér tértől a Móricz Zsigmond körtérig tartó terület művésznegyeddé alakulna át. Miután átadják a 4-es metrót, a terület autóforgalmát 2x1 sávosra korlátoznák (a villamossínek megtartásával), sétálóutcává alakítanának több melléktutcát, parkolóházat építenének.

Az üzlethelyiségeket pedig onnantól kizárólag olyan célra adnák ki, ami a művésznegyed profiljába illeszkedik: például könyvesboltok, utcai közösségi terek, műkereskedések számára. A projekt szíve a Hadik kávéház, amelynek újranyitását 2008. november 11-ére, a kerület napjára tervezik. A Csonka múzeum nyitottabbá válna, az udvarát közterületté alakítanák át. Itt az "ízek utcája" jönne létre a jelenlegi üzletek helyén és az udvaron.

Tudtad? A Hadik kávéház épületének tetőterében levő műteremlakásban dolgozott Csontváry Kosztka Tivadar.

(Forrás)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása