Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Kossuth téri fejlemények

2009. március 11. - fovarosi.blog.hu

2008. június 26-án a Fővárosi Közgyűlés elfogadta azt a megállapodás-tervezetet, amelyben az érintett Országgyűlés Hivatala és Budapest megállapodik a tér rendezéséről. A park alatt mélygarázs, valamint látogatóközont épül, a felszínen a forgalom csillapítása mellett park épül (a meglévő helyére). A beruházást a Parking Kft. bonyolítja le, cserébe a mélygarázs és a látogatóközpont üzemeltetésének hasznából szerezheti vissza a pénzét. A fővárosi közjegyző azonban jelezte, hogy a Parking Kft.-vel kötendő megállapodás helyett közbeszerzési pályázatot kell meghirdetni. Erre az volt a válasz, hogy ha nemzetbiztonsági kérdést is érint a beszerzés - márpedig a parkolóház kialakítása, az országgyűlés munkájának biztosítása feltétlenül érint ilyeneket -, akkor a közbeszerzés elhagyható.

http://index.hu/cikkepek/0708/belfold/kossuth_ter_kepek_nyertes//.gdata/gpb_Dia1.JPG
Ilyen lesz a park. (Forrás)

A kivitelezés szeptemberben el is kezdődhet. A mélygarázs 540 férőhelyes és 4 szintes lesz a föld alatt, ennek megépítésére 6 milliárd forintos keretet határoztak meg. Az még nem eldöntött, hogy csak az országgyűlés használhatja-e majd a parkolót, vagy kerületi lakosoknak is nyitott legyen. Viszont a honatyáknak sem lesz itt ingyenes a parkolás, beeee!

Aztán áprilisban majd elkészülnek a korlátok és kerítések végleges tervei, jövő nyáron pedig a mélygarázs fölötti parkosításnak is nekifoghatnak. 2010 végére így egy rendezett, parkosított, mélygarázzsal ellátott téren randalírozhatunk sétálhatunk majd. A kis medencékbe pedig bedobálhatjuk az akkora kivont pénzérméinket.

 

Források:
http://index.hu/politika/belfold/budapest/koss9613
http://www.rendernet.hu/main.php?page=latvany_kossuth-ter&lang=hu
http://index.hu/belfold/budapest/2009/02/25/szeptemberben_feltorik_a_kossuth_teri_betont/
http://www.rendernet.hu/main.php?page=latvany_kossuth-ter&lang=hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása