Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

1943: Új forrás a Margitszigeten

2013. április 21. - fovarosi.blog.hu

"A Margitszigeten új gyógyforrást tártak fel. A 46 fokos kén- és szénsavtartalmú vízből a többi forrást messze meghaladó mennyiségben, percenként 8700 liter, vagyis naponta 12 és fél millió liter tör elő a földből. Budapest fürdőváros e legújabb gyógyforrása a margitszigeti fürdőket fogja táplálni." - hirdette a Filmhíradó 1943-ban. Aztán eltelt még néhány hónap, és a városnak sokkal, de sokkal nagyobb gondjai lettek, mint hogy milyen vízzel táplálja a fürdőit.


További Nava Filmhíradókhoz katt ide!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.04.22. 11:23:40

Tipikus semmitmondó blogbejegyzés. Megnéztél egy híradót, és annyi.
Ha esetleg utánanéztél volna, hogy mi lett azzal a termálvízzel, ma használják-e, mennyit csökkent a hozama stb., annak lett volna értelme, de te is a tipikus index-es blogoló vagy, aki semmitmondó blogbejegyzéseket ír. Persze, ennél is rosszabbak a téves tanokat hirdető blogok, a politikai sárdobálókról nem is beszélve.
süti beállítások módosítása