A blogról

Budapest. A város, amelynek a rövidítése egy sör márkája. A város, ahol a fapados reptér közelebb volt a belvároshoz, mint a normál. A város, ahol cukrászdában üldögélt Kurt Cobain. A város, ahol autóval nem szabad balra kanyarodni. A város, ahol van Kispest, de nincs Nagypest; van Újpest, de nincs Ópest. Ahol a Városháza nem a város felé néz.

Kapcsolat: 7788fido (kukac) gmail.com

A blog ezeken a helyeken is elérhető:

Blog.hu Hirdetés

Google hirdetések

Itt is él a Fővárosi Blog


2014 július 14-én, hétfőn a BKK lakossági fórumot tartott az 1-es villamosról. Az alábbiakat sikerült rögzíteni, a rettenetes nyugdíjasok performanszait nem számítva.

fovarosi.blog.hu: Villamos1-20140414.png - indafoto.hu
Térkép 2014 áprilisából (forrás: BKK)

Címkék: bkv villamos1 kelenfold bkk tomegko eteleut szeremiut hengermalomut

Szólj hozzá!

A kérdés: hol készült a kép?

Címkék: rejtveny

1 komment

1 éve volt a rekord vízállásokat hozó budapesti árvíz. Képpárokkal, videóval emlékezünk: milyen volt az árvíz tetőzése előtti órákban a Duna, és hogy néz ki egy átlagos nyári napon?

Arviz-20130609-39-BatthyanyTer-small.jpg

Címkék: budapest julius arviz 2013 Duna

3 komment

Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható.

Címkék: 1964 otveneve bp50

6 komment

A kérdés: hol készült a kép?

Címkék: rejtveny

1 komment

A Kortárs Építészeti Központ Budapest100 programja keretében járhattam be a kőbányai Szent László Gimnázium több zegét és zugát. Az épület építésének 100. évfordulóját ünnepelheti idén és jövőre, eredeti építésze pedig 100 éve hunyt el.

Ez a bejegyzés Lechner Ödön halálának 100. évfordulóján jelent meg, a fővárosi bloggerek virtuális asztaltársasága tagjainak kezdeményezésére. Az évfordulóra több Lechnerrel és tanítványival kapcsolatos blogbejegyzés született, melyeket az Urbanista blog gyűjtött össze, s innen elérhetők.

fovarosi.blog.hu: KobanyaiSztLaszloGimnazium-1915-egykor.hu - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: KobanyaiSztLaszloGimnazium-2000esEvek - indafoto.hu

Címkék: 1914 szecesszio kobanya bp10 szentlaszlogimnazium lechnerodon vagojozsef

Szólj hozzá!

Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható.

Címkék: 1964 otveneve bp50

1 komment

2014. március 13-án megkezdődött a Margit körúton álló egyikori minisztériumi épület bontása. A Mammut szomszédságában álló egykori Kohó- és Gépipari Minisztérium irodaházával együtt az egyik utolsó budapesti páternosztertől is búcsúzhatunk. A ház történetének utánajárva egy korai, meg nem épült tervváltozatra és a meg nem valósult B ütemre is rábukkantam.

fovarosi.blog.hu: GazdasagiMiniszterium-MargitKrt-20130711-06 - indafoto.hu

Címkék: bp02 margitkorut margitkrt gazdasagiminiszterium margitkorut85-87 kgm kgmirodahaz

10 komment

A 2-es metró építéséhez kapcsolódóan épültek meg a második világháború utáni első aluljárók Budapesten. Az EMKE-aluljáró és az Astoria aluljárója is a metróhoz kapcsolódóan készült el - akkoriban szenzációszámba menő újításként.

fovarosi.blog.hu: Astoria-1960asEvek-02 - indafoto.hu
Az Astoria a hatvanas években

Címkék: astoria 1964 alujaro almennyezet

3 komment

A kérdés: mit ábrázol a kép?

Címkék: rejtveny

1 komment