Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

4-es metró: Bocskai út állomás

2008. március 03. - fovarosi.blog.hu

Február 16-án lehetőségem volt megnézni két épülőben lévő metróállomást a 4-es metró vonalán. Először a Tétényi úti állomáson jártam, utána a Bocskai út állomás következett.

A Bocskai úti metróállomás kialakításánál fontos szempont az, hogy a későbbiekben innen szárnyvonalat lehessen továbbépíteni Budafok irányába. A metróállomás helye ma is látszik, a hosszú lezárt rész alatt lesz az állomás, az út túloldalán látható kisebb lezárt terület pedig egy szellőző kivezetésének lesz majd a helyszíne. A lejárat a már elkészült aluljáróból nyílik majd. Az állomás 125 méter hosszú lesz, a peron 80 méter hosszú. Két irányban is terveznek kijáratot építeni.
 

És akkor következzenek a képeim, és egy nagyon rövid, ám egy véső közeli működése miatt annál zajosabb videó:

033-BocskaiUt

A képen látható gyönyörű fénypászmák idővel eltűnnek, itt sajnos a felszín miatt nem lehetséges természetes világítás.

034-BocskaiUt

Most ideiglenes lépcső van itt a munkásoknak, később kb. ide érkezik majd a mozgólépcső.

035-BocskaiUt

A tojásdad alagút nagyobb, mint amit a metró indokol. A fennmaradó részben az állomás szellőzése kap helyet - így lesz kettéosztva az alagút ezen szakasza.

Metro4.hu-BocskaiUt

A 4-es metró honlapján (link: http://www.metro4.hu/) éppen W. Bush-ék érkeznek a peronra :)


És a rövid videó:


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása