Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Erzsébet tér: egyre lerobbantabb...

2008. május 05. - fovarosi.blog.hu

Kiköltöztették az autóbuszokat. Átépítették a parkot. Megnyílt a Gödör. Eltelt néhány év, és a tér siralmas állapotba került. Csodálkozunk? Nem - a Király utcában ugyanez történt egy-két hónap alatt. 2008.05.01-én jártam ott, íme néhány kép:







"...az Erzsébet térről van szó, amely kitűnő példája annak, hogyan ne tervezzünk közteret. Ne vonjuk be a lakókat, ne gondoljuk végig, hogy kik fognak ide járni, kik látogatják majd a Gödör Klubot. És akkor az eredmény gyorsan meglesz: pusztulásnak indult, széttöredezett burkolatok a tér minden pontján. Sokan abban látják a megoldást, hogy a bicikliseket kéne innen kitiltani, pedig a megoldás ennél sokkal egyszerűbb. Számukra kéne megtervezni. Vagy legalább számolni velük." (Forrás: Miénk itt a tér - Budapest Köztér Program)

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása