Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Ha rossz a gomb a zebránál...

2008. november 11. - fovarosi.blog.hu

http://origo.hu/i/0810/20081028gyalogatk.jpg "Ha át akar menni: nyomja meg a gombot..." - mindannyian találkoztunk már a képen látható nyomógombos megoldással. Az ötlet nem rossz: a belsőbb részeken ezzel a megoldással nem kell mindig lámpát váltani, akár van gyalogos, akár nincs a zebránál, a külső városrészeken pedig, ahol a gyalogos átkelőhely nem csatlakozik semmilyen kereszteződésbeli lámpához, a gyalogosok lámpája szinte azonnal átvált, amikor egy-egy gyalogos nagy ritkán arra jár. Elméletben tök jól hangzik. És számos fejlett országban sikerrel alkalmazzák ezt a korszerű eljárást. (Népszabi stílus 1982-ből :-) )

Idehaza ez persze elképzelhetetlen. Nálunk ez úgy szokott menni, hogy megcsináljuk dupla áron, utána az első hónapban jellemzően buta tekintetű és alulinformált alkalmazottakkal őriztetjük, majd néhány nap vagy hét után egyszerűen a sorsára hagyjuk. A Nemzeti Gödröt hagyjuk lerohadni, a Megyeri hídon lekapcsoljuk az éjszakai világítást, és ami elromlik, azt nem javítja meg senki.

Az Origo utánajárt ezeknek a nyomógomboknak. A rendszer karbantartásáért a forgalmi jelzőlámpákért is felelős Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat (FKF) felelne, de a gyalogos átkelőhelyeket nem ellenőrzik. Egyetlen lehetőség maradt: ha a tisztelt lakosság bejelentést tesz. Ehhez persze ki kellene táblázni, vagy legalább matricázni, hogy hogyan lehet hibabejelentést tenni, de ez hiányzik. Most megadom az elérhetőségeket:

Központi ügyelet
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.
VIII. ker. Alföldi u. 7.
E-mail: fkfzrt@fkf.hu
Tel: (1) 471-1860 *
*Hibabejelentés.

Tudtok olyan helyet, ahol olcsón lehet nagy mennyiségben matricát gyártatni? Mert akkor csináltatnék egy ilyen hibabejelentős matricát, és végigszórnám vele a fél várost. Előre is köszi a segítséget, ha megírod kommentbe!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása