Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Körvasút és Aquincumi híd: egyelőre felejtős...

2007. augusztus 09. - fovarosi.blog.hu

Első körben nem került be az EU által támogatott projektek körébe a Körvasút menti körút, illetve ehhez kapcsolódóan az Aquincumi híd. A beruházást akkor támogathatná az Unió, ha az a tömegközlekedés fejlesztését is tartalmazná, ehhez képest a MÁV bejelentette, hogy már nem tud tovább várni, és jövő nyáron (május-szept.) elkezdi az északi összekötő vasúti híd felújítását. A híd és a 10-es úttól az M3-ig tartó körvasútsori útszakasz együtt több mint 80 milliárd forintba kerülne. A megvalósíthatósági tanulmány és az engedélyezési tervek már el is készültek. Csak éppen pénze nincs már több a fővárosnak.

 

Korábban Sigray Tibornak volt egy olyan javaslata, hogy a meglévő vasúti híd pillérjeinek megerősítésével autós sávok elhelyezhetők lennének, ezt azonban a magas költségekre hivatkozva a főváros hamar elvetette. Az új híd - Budapest új körútjának részeként - összeköttetést teremtene Újpest és Óbuda között, és tehermentesítené az Árpád-hidat. A beruházás a Podmaniczky-programban, és a Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor által a 2006-os választások előtt aláírt Budapest-szerződésben is szerepel.


Forrás:

http://www.nol.hu/budapest/cikk/450362/


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása