Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Megújul a Gellért fürdő

2008. május 30. - fovarosi.blog.hu

A Gellért fürdő felújítása több szakaszban történik. Egy fontos állomáshoz érkezett el a felújítás: a vendégek áprilisban használatba vehették a férfi termálrészleget. Április 18-án ünnepelhette volna Zsolnay Vilmos 180. születésnapját - ő már nincs köztünk, de a csodálatos kerámiáival díszített fürdőtér újjászületett.

A Gellért 1917-ben nyílt meg, azóta mindössze egyszer kellett bezárni, egy hatalmas csőtörés miatt. Még a második világháború alatt is folyamatosan működött!
 

Megújult a Zsolnay-pirogránit medencetér, az öltözők, és a színes üvegablakok is. A vízszolgáltatás is megújult: korábban hideg vizet kevertek a 41 fokos termálvízhez, az új rendszerben viszont a plusz hőt fűtésként hasznosítják az épületben, így nem kell "felhigítani" a vizet. Az újjáépítés egészen gyors tempóban folyt: a bontások októberben kezdődtek, amelyek után az eredeti tervrajzok (!) alapján restaurálták a helyiségeket 9 hét alatt. A festett falfelületeket a graffiti elleni védelemhez hasonló, víztaszító burkolattal láttak el, amelyet félévenként megújítva folyamatosan szárazak maradnak a falak.

A fürdőben a férfi-női részlegek a jövőben is külön maradnak.

Nyitvatartás: itt.


 

Forrás:
http://www.hg.hu/cikk/regi_fenyeben_a_gellert/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása