Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Dugófigyelő rendszer Budapesten?

2008. augusztus 21. - fovarosi.blog.hu

A Fővinform dugófigyelő rendszer kiépítésén gondolkodik. A rendszer lelke egy sebességmérő hálózat - autókba szerelt GPS-ekkel állapítanák meg, hogy milyen sebességgel halad a forgalom (irányonként), és ezek az adatok egy központi adatbázisba futnának be. Itt három kategóriába sorolódik a sebesség:
 
-0-15 km/h haladási sebesség: piros
-15-30 km/h: sárga
-30 km/h felett: zöld  
 
Az autók adataiból a központi szoftver szimulálná a forgalmi helyzetet. A pillanatnyi helyzet megtekintéséhez internet kapcsolat vagy navigációs rendszer szükséges. Így, ha a rendszer használóinak száma elér egy kritikus tömeget, akkor már alkalmassá válhat arra, hogy az autósokat a legrosszabb helyszínekről jobban járható utakra terelje át. A terv egyelőre csak papíron létezik, mivel a felállításához nincs forrás. Hasonló rendszer már működik Párizsban, Bécsben és Berlinben is. Egy hasonló dugófigyelő rendszert viszont már teszteltek az Origo munkatársai: a TCM teszt itt olvasható.

Források:

http://inforadio.hu/hir/belfold/budapest/hir-212666

http://www.metro.hu/itthon/budapest/cikk/272623

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20080814-tmc-teszteltuk-a-dugofigyelo-forgalmi-informacios-szolgaltatast-gpsekhez.html
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása