Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Király utca: tűzfal és térkép

2010. augusztus 11. - fovarosi.blog.hu

Szeptemberre megszépül egy tűzfal a Király utcában. Ott, ahol egy kicsit kiszélesedik, és egy foghíjtelken játszótér áll, van egy óriási tűzfal is. Ennek dekorálására hirdettek pályázatot. A helyi lakóközösség június óta voksolhatott, és a 4. változat kapta a szavazatok döntő többségét.

Még a Múzeumok Éjszakáján volt egy fényfestős program a helyszínen, ott mutatták be a pályaműveket. A több mint egy hónap alatt csaknem 200 szavazat érkezett a kihelyezett gyűjtőládákba és az interneten is. A lakók szavazatai alapján szeptemberben a legkékebb festmény teszi barátságosabbá a most még zord falfelületet. Elég egyértelműen ez győzött: az öt kép közül erre érkezett a szavazatok közel fele.

Taskovics Éva és Ocztos István, az Élő Tűzfalak Budapest Csoport alkotói elsősorban Erzsébetváros tűzfalait újítanák meg a Király utcaihoz hasonlóan, de a jövőben barátságosabbá tennék a külső kerületek zord falfelületeit is. Ocztos - az Élő Tűzfalak Budapest Csoport vezetője - több éve rajzol gyerekeknek készülő műalkotásokat, kifestőket és verses könyvet is. Rendszeresen részt vesz gyerekprogramokon, ahol együtt rajzol és színez a kicsikkel. Legutóbb (július 28-án) a Klauzál téren vett részt egy jótékonysági kézműves foglalkozáson. Ezért is választotta a játszótér melletti tűzfalat a legújabb festési projektjéhez. "Szeretnénk, ha a Király utcai alkotásunk példaértékű lenne minden kerület számára, hiszen amellett hogy az adott városrész utcaképe is vonzóbb lesz, az ottani lakások használati és élvezeti értéke is nőni fog" – mondta az eredmények összegzése után Ocztos István ötlet- és projektgazda.

A Király utcával kapcsolatban egy másik hírről is hallhattunk: elkészült a "design utca" térképe, amely nagy felbontásban letölthető itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása