Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Bécsi Corner

2009. március 02. - fovarosi.blog.hu

Ha a 17-es villamossal jön az ember Óbuda felől a Bécsi úton, a Kolosy teret erős 10 km/h csúcssebességgel elhagyva, balra nézve rossz állapotú, régi épületeket láthat egy nagy telken. A területet a Lajos utca, a Szépvölgyi út és a Bécsi út fogja közre, délről a kis Sajka utca határolja. Itt épül a Bécsi Corner.

Az épületegyüttes legnagyobb tagja az 1874 és 1876 között épült klasszicista iskolaépület, a volt Újlaki Iskola. Mögötte, a Bécsi úton bújik meg az 1700-as évek végén épített barokk serház (Bécsi út 29.), amely a felújítások végére eredeti formáját nyeri majd vissza. A serház alatt nagy pince nyúlik a Bécsi útig. A Sajka utca - Bécsi út sarkon földszintes, régi házikók állnak, ezeket is felújítják, itt éttermek nyílnak majd. A Lajos utca felé eső részen, a buszmegállónál új irodaházat húznak fel. A volt iskolai épület is irodaház lesz, így a Lajos utcai homlokzaton végig irodák futnak majd végig. A kisebb épületekben és a serházban a minőségi vendéglátásé lesz a szerep - így újra sört csapolhatnak majd az egykori serházban. A belső kert és az éttermek nyitottak lesznek a nagyközönség számára is, beléptetőrendszert csak az irodaházak kapnak.

A beruházó Big George's két éve szerezte meg az üresen álló telket az önkormányzattól, és a szomszédos épületeket tulajdonosaiktól. A régészeti feltárás már lezajlott, a helyszínen néhány sírgödröt és faragott sírkövet találtak.

A régi iskola irodaházzá alakításakor igyekeznek a régiből minél többet megőrizni, hogy az emeleti tárgyalók egyedi hangulatúak legyenek. A tetőn pedig egy kis japánkertet is kialakítanak. Az új irodaház téglaburkolatával igyekszik majd a szomszédos volt iskolaépülethez igazodni, az elsőtől a negyedik emeletig irodák lesznek, a földszinten üzletsor, alatta mélygarázs. A Sajka utca felől 130 gépkocsinak háromszintes mélygarázs épül. Az irodaház több mint 10 000 nm alapterületű lesz, a vendéglátóipari egységek közel 3000 nm-t tesznek majd ki. Az átadás 2009 nyarára várható.

http://baubid.hu/baubid-static/csatolt/1198862555026-00004201-bc1.jpg

Források:
http://becsicorner.aapril.hu/
http://baubid.hu/baubid/portal/iodisp?nev=1198862555026
http://www.biggeorges-nv.hu/index.php?m=project&id=11
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása