Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

London Eye után Budapest Eye?

2007. augusztus 28. - fovarosi.blog.hu

Egy érdekes, ám minden bizonnyal nagy vitákat kavaró ötletet vitatott meg a Központi Tervtanács a közelmúltban. A Citadellán épülne meg egy 50 méter magasra emelkedő, két turistabusznyi utast felemelni képes üvegfalú kabin. A kabin egy fix oszlopon mozogna föl-le, akár egy sajátos óriáslift. Engem az öltet erősen emlékeztet a London Eye-ra. 

 

Az persze kérdés, hogy ha a Citadelláról ma is jó a kilátás, akkor van-e értelme egy ilyen beruházásnak. Továbbá, hogy rentábilisan tudna-e működni hosszú távon. És hogy emelné-e Budapest látványát, vagy inkább belerombolna. (A Tervtanács fenntartások mellett, de továbbtervezésre alkalmasnak ítélte a tervet, pl. fix oszlop helyett teleszkópos emelőszerkezetet javasolt.) Te hogy gondolod? Szólj hozzá!


Forrás:

http://www.nol.hu/budapest/cikk/452881/


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása