Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Q épület Lágymányoson

2007. november 09. - fovarosi.blog.hu

Új épülettel gazdagodik Lágymányos. Az épület betűjele kicsit megtévesztő, kicsit játékos. Még nem értek el a P épületig, a Q nem "sorszámozás", hanem az I épülethez illeszkedve "IQ" tömbbé bővíti azt. Ide kerül majd a BME Villamosmérnöki és Informatikai kara, illetve a Gazdaság- és Társadalomtudományi kara. A Q épület két épületrészre oszlik, ezek a belső sugárút ívéhez igazodva kissé összetartanak.


(A kép forrása: Építészfórum)

 

A legszélesebb részek közötti összekötésnél kapott helyet a leglátványosabbnak mondható rész: ide kerül egymás fölé két nagy előadóterem. Itt üveg és acél lesz a külső homlokzat anyaga, az épület többi része tégalburkolatos lesz - illeszkedve a környékbeli épületekhez. A két új épületrész közötti területet (remélhetően) parkosítják majd.


Forrás:

http://epiteszforum.hu/hu/node/7083


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása