Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Megújulhat Kőbánya-Kispest állomás (a Köki)

2008. március 10. - fovarosi.blog.hu

Megkapta az építési engedélyt a Kőbánya-Kispest metróvégállomás mellé tervezett szórakoztató és bevásárlóközpont - jelentette be az Investo Kft. Tavaly év elején már volt egy próbálkozás, de ez elbukott a környéken lakók határozott tiltakozására. Azóta az alapterületet csökkentették, a zöldfelületeket valamelyest növelték, de így is esélyes, hogy ezt az engedélyt is megtámadják. Az épület, ha megépül, egy barkácsáruházat, egy hipermarketet, a Ferihegyi út felőli oldalon 2 irodaszintet, egy mozit és egy új BKV-központot is magába foglal majd. Az épület lábakon állna, ennek aljában kapnának helyet a busz végállomások. A gyorsforgalmi út felől egy P+R parkoló is épülne a beruházó költségén, és a jelenlegi felüljáró felújítását is bevállalnák. (A felújítás azért is indokolt, mert egy egy hatósági vizsgálat tavaly kimutatta, hogy tűz esetén a felüljáró állékonysága még egy órányi sincs.)
 

A projekt egyelőre áll, mivel a felüljárón egy hentesbolt tulajdonjogot hirdet magának, amit a BKV és a beruházó sem ismer el. A beruházó 36 milliót ajánl, a hentesbolt 600 milliót szeretne kapni a hely elhagyásáért. Ha minden simán megy, legkorábban 2009 végén adható át az új épülettömb. Ez azonban a fentiek fényében nem tűnik valószínűnek.

Forrás:
http://www.nol.hu/budapest/cikk/472613/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása