Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

A Szent György tér saga: 6541. fejezet

2008. április 01. - fovarosi.blog.hu

Még mindig nem tettek arrébb egy téglát se a Szent György téren, viszont újabb és újabb tervváltozatok bukkanak elő. Legújabban az adott lökést a projektnek, hogy EU-s forrásokra szeretnének pályázni, ehhez viszont április 25-éig kell a pályázati kiírásban előírt mélységig kidolgozni a koncepciót és eljutni az építési engedélyig. Kis Péterék így ismét a tervek átdolgozásába fogtak.


Az új verzió szerint nem egy nagy tömegű tetőzet nyúlna a régi épület romjai fölé, hanem egy oszlopsor jelöli a második emeleti szint külső vonalait. A meglévő épületrészek fölé így nem egy tető nyúlik, hanem egy oszlopsorral határolt, nyílt tér kerül. A pinceszinten kiállítótér létesülhet, a földszint a közösségi helyiségeké lehet. Az emeleten szintén kiállítóterek létesülnek. A tervező felhívta a figyelmet arra, hogy ehhez a kerületi szabályozási terv (KSZT) módosítása is szükséges, az ugyanis még mindig magastetőt ír elő. A tervtanács végül a tervet támogatta.

Források:
http://www.plant.co.hu/index.swf
http://www.octogon.hu/index.php?pa=index&sess=&lan=0&kat=-60&cik=7544
http://epiteszforum.hu/node/8379
http://epiteszforum.hu/node/8828
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása