Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Elsötétült a Megyeri híd

2008. november 10. - fovarosi.blog.hu

A Megyeri híd átadásakor a program része volt a díszkivilágítás felkapcsolása is. Szerencsés megoldás volt, hogy a tervezés része lett az éjszakai kivilágítás is. A 88 kábelt és a pilonokat körülbelül 80 nagy erejű reflektor világítja meg, a hídtest két oldalán fénycsík fut végig, a pilonokban futó üvegfalas szervízfolyosókat fehér-narancs fények emelik ki - ez volt az októberi állapot.

A fények csak egy hónapig voltak élvezhetők: novemberben már nem kapcsolják fel őket, csak kivételes alkalmakkor. Ami egyrészt érthető, mivel a híd nem része a belvárosi panorámának, másrészről viszont sajnálom, mert a környék számára a híd új viszonyítási pont: két A betűt formázó pilonja messze kimagaslik a környező építményekből és a tájból. Novembertől tehát már csak az autópálya kandeláberei, illetve a pilonok tetején a vörös irányfények világítanak. Ezzel párhuzamosan megszűnt a híd éjszakai őrzése is, úgyhogy hamarosan a firkálók és a rongálók eshetnek neki a hídnak.


Fotóim a hídról - nappal és éjszakai kivilágításban.


2008. október elsejétől új buszjárat is indult 204-es számmal a hídon át, a Békásmegyeri HÉV állomást kötve össze a 3-as metró északi végével. Igaz, többnyire félóránként megy, tehát érdemes a menetrendet előre megnézni. A Volán viszont szépen visszavágta a járatait, ezek nem jönnek be az Árpád-hídig, csak Újpest-Városkapuig, újabb átszállásra kényszerítve egy csomó utast.
Sajnos amúgy magyarosan az átadás után a táblák kihelyezése nagyott késett, rengeteg tanácstalan autós kötött ki például egy új lakóparkban az új Ezred utcában.

 

Forrás:http://index.hu/politika/belfold/budapest/colbertej100
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása