Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Ezek lettek az év irodái

2015. február 24. - fovarosi.blog.hu

Kihirdették "Az év irodája" verseny győzteseit. Korábban már írtam egy szubjektív váltogatást a legújabb irodaházakról és a szerintem legtutibb irodákról. Most pedig következzenek a győztesek - a teljes lista itt elérhető.

Az év irodája: Dentsu Aegis Network Hungary

fovarosi.blog.hu: AzEvIrodaja2014-Dentsu01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: AzEvIrodaja2014-Dentsu02 - indafoto.hu

Budán, a Kacsa utcában található Residence irodaházban található ez az iroda. Az ügynökség 1700 négyzetméteren rendezkedett be, így volt mit berendezni bőven. Természetes faanyagokkal, zöld "kertekkel" tették barátságossá a tágas tereket. Az itt dolgozó grafikusok ötletei is megjelentek a falakon: a szemközti bérház gangos udvara és a Lego-ból megformázott Woody Allen idézet is ilyen. Az ötletelésekhez 2-3 illetve 6-8 fős, félig szeparált tereket, a bizalmasabb megbeszélésekhez 5-10-20 fős, zárt tárgyalókat alakítottak ki.

Az év design irodája: Viacom

fovarosi.blog.hu: AzEvIrodaja2014-Viacom01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: AzEvIrodaja2014-Viacom02 - indafoto.hu

A világ harmadik legnagyobb Viacom központja Budapesten található. A közel 3000 négyzetméteres irodát a médiacég különböző területeken dolgozó 235 munkatársa vehette birtokba 2014 második felében, a Dorottya-udvarban. "Nagyméretű festmények borítják a falakat, amelyeken megelevenednek például a Comedy Central nagy kedvence, a South Park, valamint a Bob burgerfalodája jelenetei. Ezek mind egyedi készítésű elemek, hazai alkotók munkái, csakúgy mint a magnószalagokból készült világtérkép." - írja az azevirodaja.hu.

Az év új ingatlanfejlesztése: Eiffel Palace

fovarosi.blog.hu: AzEvIrodaja2014-EiffelPalace01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: AzEvIrodaja2014-EiffelPalace02 - indafoto.hu

A Nyugati téren, a felüljáró tövében csodaszép homlokzatú, belül sajnos túlságosan is visszabontott irodaház az Eiffel Palace. A 19. század végén a Légrády testvérek vállalkozása, a Pesti Hírlap számára épült, a kor magas színvonalán. Felújítása során új tetőteret, homlokzati felújítást kapott az irodaház, amelynek belső tereiből szinte csak a kovácsoltvas és öntöttvas elemek maradtak meg. Az irodaházban még az átépítés alatt magam is jártam, olvasson többet a házról a Nyájas ebben a cikkben.


A Fővárosi Blog az alábbi helyeken is elérhető:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása