Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Melyik irodában dolgoznál a legszívesebben?

2016. január 18. - fovarosi.blog.hu

Hinta egy irodában? Megbeszélést szervezni egy konyhába? Laptopon pötyögni egy szaunában? Kávézó egy bankfiókban? Igen, ez mind lehetséges, és itt, Budapesten. A legújabb irodák egyszerűen nem vesznek tudomást a hagyományos, íróasztal és tárgyaló szabványról - és milyen jó, hogy két lábbal felrúgták a konvenciókat!

Néhány napig még lehet szavazni Az Év Irodája versenyen, amelyen az előző évben átadott legjobb irodákat, irodaházakat, projekteket keresik. Az alábbiakban a saját kedvenceimet mutatom be, a teljes lista itt elérhető.

Argonsoft 

fovarosi.blog.hu: Argonsoft01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Argonsoft02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Argonsoft03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Argonsoft04 - indafoto.hu

Az egyedi szoftverek és rendszerek fejlesztésével foglalkozó Argonsoft Kft. létszámának növekedésével új, nagyobb irodába költözött, a Capital Square irodaházba. A tervezés 2015 júliusában kezdődött meg a kollegák bevonásával, a beköltözésre már novemberben sor is került. Az egy légterű irodában 3 munkaszigetbe csoportosítva összesen 36 munkaállomást alakítottak ki. Az irodai tér tengelyében egyedi bútorokkal berendezett "break-out" terek egyeztetésekre, beszélgetésekre is alkalmasak. A játszószobában csocsó, darts, Xbox, karaoke és társasjátékok segítik a csapat összerázódását, a munkanap végén ez a helyiség afféle közösségi térként szolgál. A tárgyalók egyike elegáns, a másik lazább stílusban berendezett. A konyha mellett - a kerékpárosokra is gondolva - zuhanyzót is építettek a dolgozóknak.

BP BSC

fovarosi.blog.hu: BP01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: BP02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: BP03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: BP04 - indafoto.hu

A BP Business Service Centre Kft. irodája a Soroksári úton található. Olyan tereket hoztak létre az irodán belül, amely lehetővé teszi a munkán kívüli interakciót is, mint a kreativitás mozgatóerejét. A cél, hogy a közösen szerzett élmények növeljék a dolgozók elégedettségét, összetartását. A megvalósításra tervezési pályázatot írtak ki, amelyet az Office Line Kft. nyert el.

Cheppers 

fovarosi.blog.hu: Cheppers01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Cheppers02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Cheppers03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Cheppers04 - indafoto.hu

A Cheppers néhány éve alakult, Drupal alapú honlapok és webes szolgáltatások fejlesztésével foglalkozik. Új irodájukat a Szent István körút 22. alatt rendezték be - a költözésre a cég létszámának megduplázódása adott jó okot. 2015 nyarán a Térkultúra csapatával találták ki az új munkahely kialakítását. Egy 100 éves régi bérház adottságai között kellett a mai igényeknek megfelelni, és ennek végeredménye egy izgalmas elegyedés lett. Fontos szempont volt, hogy ne csupán a közösségi helyiségekben lehessen pihenni, hanem akár az egyes irodákon belül is lehetőség nyíljon elvonulni akár egy délutáni sziesztára a babzsákok segítségével az iroda bármely szegletébe. Az irodában dolgozók fiatalosságát, sci-fi rajongását és kreativitásukat összegyúrva alakult ki az enteriőr, ami egyszerre nyugodt, játékos és inspiráló.

Deloitte

fovarosi.blog.hu: Deloitte01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Deloitte02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Deloitte03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Deloitte04 - indafoto.hu

A Dózsa György úton, az Erick van Egeraat által tervezett irodaépületben bérelte ki a fenti képeken látható tereket a Deloitte könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó cég. A berendezéshez a MádiLáncos Studio fiatal belsőépítészei adtak szakmai segítséget. A Deloitte bérleményének a felújítása öt szint munkaterületén történt, ahol az egyik szintet részben az ügyfelek fogadására rendezték be. Az átalakítás egyik fontos célja volt, hogy a korábban több szinten elhelyezkedő irodatereket két nagy egybefüggő szinten hozzák össze. Emellett az ügyféltér is nagyobb lett. Az irodatér alakításánál az egyik legfontosabb szempont az átlátható, világos irodaterek biztosítása volt, jobb kilátást biztosítva a Városligetre. Az alkalmazott színek a Deloitte brand színvilágából kerültek ki, azok árnyalatainak játékát kihasználva. A telítettebb színeket a mobíliák textiljein, pasztell változataikat viszont nagyobb felületeken, irodai falakon is alkalmazták.

Google

fovarosi.blog.hu: Google01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Google02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Google03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Google04 - indafoto.hu

Az Óbuda Gate irodaház ablakaiból remek a kilátás a Margitsziget és a Margit híd felé - ezt is kihasználta a Google magyar csapata irodája kialakításakor. Budapest a fürdők városa (is), így a fürdők és a vizisportok témáját választották az iroda berendezéséhez. A fürdők ilyesfajta változatossága miatt kapott helyet egy szauna és egy gőzfürdő, a vízilabda-aréna és strand mellett. Építkezésekből visszamaradott raklapokkal, építkezésekből visszamaradt anyagokkal is dolgoztak. A megújult irodában nagy hangsúlyt kapnak a nyomtatott tapéta felületek, amelyekhez a Gellért gőzfürdőnek szentelt tárgyalóban valódi burkolóanyagok fotóreprodukcióit, vagy a munkatérben múzeumi archívumból vett fotóeredetit használtak. Ugyanakkor a szauna tárgyaló valóban fából, bizonyos mozaikrészletek pedig eredeti alapanyagokból készültek.

H&M

fovarosi.blog.hu: HM01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: HM02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: HM03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: HM04 - indafoto.hu

A Hennes & Mauritz svéd ruházati cég magyar ága a Szabadság tér egyik régi palotájában, a 14. szám alatti Freedom Palace irodaházban rendezkedett be. Az iroda előtere nem csupán recepció, de egyben az irodai dolgozók legfontosabb közlekedőtere is, ahol az eredeti, hatalmas ajtókat fényes felületű burkolatok egészítik ki. Szinte az egész iroda fehérben úszik, így különösen hangsúlyossá válik a piros H&M logó. A különböző léptékű és jelentőségű megbeszélésékhez többféle helyiség áll rendelkezésre a kisebbtől a nagy tárgyalóig, a telefonszobától a pihenőig. A méretes teakonyha nem csak a kávézáshoz és az étkezéshez áll rendelkezésre, de egyben kötetlenebb egyeztetések, megbeszélések helyszíne is lehet. A nagyterű iroda munkahelyeinek kiosztásánál a történeti épület nyílászárói által diktált méretrendszert követték, úgy, hogy az üvegfalakkal tagolt tér mégis egységes maradjon.

Loxon

fovarosi.blog.hu: Loxon01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Loxon02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Loxon03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Loxon04 - indafoto.hu

Egy kevésbé közismert irodaházban, a Lehel térnél található Dévai irodaházban rendezkedett be a banki szoftver fejlesztéssel foglalkozó magyar cég, a Loxon. A több mint 1000 négyzetméteres irodát a Moodoo Design csapata tervezte. Nyitott álmennyezet, mobil térelválasztók, telefonboxok, könyvespolc is került a belső terekbe. Több mint 200 négyzetméternyi területet kreatív tárgyalóként, rekreációs területként használnak. A rendkívül színes berendezést részben a hatvanas-hetvenes évek bútorainak felújítása, részben a mai romkocsmák, bárok anyaghasználata jellemzi. Jól látszik, hogy itt az Y generáció rendezkedett be.

Magnet Bank

fovarosi.blog.hu: Magnet01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Magnet02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Magnet03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Magnet04 - indafoto.hu

A Balassi Bálint utcában 2015 novemberében nyitotta meg kapuit a különleges profilú, értékalapú és közösségépítő bank, a MagNet Bank. Nem akármilyen hely ez: fair trade biokávézó, civileket támogató közösségi pont és bankfiók egyben. A banki tanácsadó és az ügyfél között nincs pult és üveg, helyette barátságos környezetben, közös monitort nézve lehet ismerkedni a szolgáltatásokkal, az internetes bankolással, vagy éppen a legújabb ajánlatokkal. A sok szobai növény mellett az újrahasznosított bútorok, köztük az Emeco Coca Cola Navy székei - amelyek 2200 PET palack felhasználásával készültek -, az újrahasznosított világítótestek mind a bank öko gondolkodását mutatják. És mint a fenti képen látható, van egy remek kis gyereksarok is. A banki dolgozók kérése alapján alakították ki a zuhanyzót.

Profession.hu

fovarosi.blog.hu: Profession01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Profession02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Profession03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Profession04 - indafoto.hu

A Déli pályaudvar melletti Krisztina Palace irodaházba költözött 2015 végén az ország legnagyobb állásközvetítő cége, a profession.hu. Szenes Andreával (Szenes Design) és Bertoty Eszterrel közösen tervezték meg az új belső tereket. Barátságos, de közben praktikus kialakításra törekedtek. A fa, tégla, a fehér és pasztell színek élő növényzettel kombinálva, hatalmas konyha, rekreációs terem masszázsszékkel, csocsóval, zenehallgatásra alkalmas puffokkal, belső kávézóval, valamint egyedi tárgyalók fogadják a dolgozókat. A wifinek, a laptopoknak és a mobiltelefonoknak köszönhetően az iroda bármely részében lehet dolgozni, és ezt itt ki is lehet használni.

Skyscanner

fovarosi.blog.hu: Skyscanner01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Skyscanner02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Skyscanner03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Skyscanner04 - indafoto.hu

Van az Astoriánál egy nagyon keskeny kis irodaház, csupa fém-üveg homlokzattal - ez a K6 irodaház, ahová a Skyscanner költözött. Az utazási információkkal foglalkozó, mobilalkalmazás fejlesztő cég az irodaház hat szintjéből ötöt bérel - az alsó hármat munkaszintként, a felső kettőt közösségi térként. A korábban minden szinten megtalálható teakonyhák funkcióját megváltoztatták, így jött létre a biciklitároló és a zen szoba is. A munkatársakkal közösen tervezett iroda négy téma körül forog: növények (zöldfalak, térelválasztó növények), geekség (pixel fal, nyomtatott áramkörre emlékeztető álmennyezet és bútorok), szuperhősök (a falakon, a tárgyalókban), és az örökség (az előző irodából áthozott fa, kreatív tér az előző iroda alapján, indusztriális lámpák). Az iroda gumipadlója nem csak a kopogó hangokat szüntette meg, de kutyabaráttá is tette az irodát. A belsőépítészeti kérdésekben a MádiLáncos Stúdió Kft. segítette a dolgozókat.

Solinfo

fovarosi.blog.hu: Solinfo01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Solinfo02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Solinfo03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: Solinfo04 - indafoto.hu

A világítástechnika profibb szegmenseiben ügyködő Solinfo 2013 tavaszán a Wesselényi utca elején nyitotta meg új lámpa és bútor bemutatótermét és kávézóját, amelyet 2015-ben nemzetközi világítástervező irodával bővítettek. Az egész komplexum ma már 900 négyzetmétert foglal el, és természetesen a legkülönfélébb design világítótestek uralják.

W.UP

fovarosi.blog.hu: WUP01 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: WUP02 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: WUP03 - indafoto.hu

fovarosi.blog.hu: WUP04 - indafoto.hu

A Ganz utcában található Residence irodaházba, egy 350 négyzetméteres irodaházba költözött a W.UP Kft. A vállalkozás informatikai rendszerek bevezetésével, tanácsadással és termékfejlesztéssel foglalkozik, jelenleg 35 munkatársat foglalkoztat ebben az irodában. Az otthonos lazaság megteremtésében a beton és a tölgyfa anyagok játsszák a legfontosabb szerepet, de kiemelt figyelmet szenteltek a visszafogott általános világításnak, valamint a megfelelő mennyiségű, minőségű és szeparáltságú funkcionális térnek is. A kialakítás során a jól funkcionáló közösségi terekre helyezték a hangsúlyt, így a fejlesztői szobákat kisebbre méretezték a darts-táblával, Xbox-szal is felszerelt pihenő (vagy játszó-) szoba, az étkező és a tárgyalók javára. A szerkezetkészen bérelt térből a belsőépítész, Dékány Annamária válaszfalak segítségével alakította ki a szükséges helyiségeket, mely által több nagy, tiszta falfelület is létrejött. Ezeket a falfelületeket egy kortárs festőművész, MSL alkotása díszíti, több változatban: a bejáratnál a teljes festmény látható, a belső terekben pedig a festmény egy-egy részlete, fekete-fehér változatban, egy-egy színes kiemeléssel. A belső tér fontos elemei még a csokorban megjelenített lámpatestek, valamint a nemzetközi gyártóktól, gondosan válogatott designbútorok.


Szavazni még ezen a héten lehet az Év Irodája honlapján.


További érdekességek, aktuális infók Budapestről a Fővárosi Blog közösségi oldalain - kattints a logókra!

twitterlogo.jpgfblogo.jpgg_logo.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekov 2016.01.18. 21:19:44

laptoppal szaunába... azért ne csodálkozzon az illető ha a laptop esetleg beadja a kulcsot... facepalm

Bambano 2016.01.18. 21:27:25

mikor döbbennek már rá a dizájnerek meg a főnökök, hogy az egylégterű iroda nemhogy nem menő, hanem kifejezetten káros minden elmélyülést igénylő munkához?

ezek közül egyikbe sem ülnék be, csak ha ostorral vernek.

bElannaTorres 2016.01.18. 21:46:52

@Bambano: egylégterű a legrosszabb nálam kizáró ok. Viszont a magnet az bank ott teljesen jó. Nálam ők nyertek.

pause 2016.01.18. 21:51:38

en az egyikben ulok ezek kozul,borzalmas, levegotlen szar, minden csupa por a sok karpit miatt, azota mindeni,folyamatosan beteg, nulla feny,nulla levego,nulla kenyelem

Bérgyilkos Bohóc 2016.01.18. 22:00:48

@bekov: Szerintem az nem igazi szauna csak dekor. Mellesleg veretes baromság egy szauna, egy melós öltöző és gőzfürdő kinézetű irodában dolgozni. Bármelyik másik kellemesebb környezet. Na jó azt a kimért és steril H&M-et leszámítva.

doszy 2016.01.18. 22:16:45

Home office + fizessenek meg rendesen. Ezt a sok csicsát meg meghagyom az arra fogékonyaknak.

Din Serpahis 2016.01.18. 22:53:40

Hú baszki ez a Loxon iroda mintha valami beszívott rémálomból lépett volna elő. Már csak a gonosz bohóc hiányzik óriás nyalókával meg láncfűrésszel. De most majdnem mindenhol ez az erőltetett jópofizás a nyerő, playstation szoba meg anyámkínja. Borzalmas.

Az egyterű irodákról meg sürgősen le kellene szokni, szintén rémes...

Bambano 2016.01.18. 22:59:08

@Din Serpahis: a kikapcsolódási lehetőség az elvileg rendben van, a főnököd azt akarja, hogy pihenj egy kicsit és maradj bent tovább.

nekem pl. a csocsó szoba meg a légfoci bejött, azzal sokat játszottam, mikor ilyen helyen dolgoztam.

de ez lehetne a munkahely egy félreeső pontján, pl. ebédlőben vagy társalgóban.

Pizso 2016.01.18. 23:29:49

Ezt a sok giccset. A sok dizájn szék helyett inkább kényelmeset. A kanapé tuti, de tényleg aludni akarunk munka helyett.

@doszy : home office abszolút alkalmatlan munkára. Tapasztalat. Előbb-utóbb úgy érzed miért zavarnak már itt munkával. Túl kényelmes. Szóval kb 60%-os teljesítménnyel dolgozol otthon. Ráadásul a teamwork sem működik. Ha dolgozgatsz csak akkor mások meg fizetgetnek.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.19. 06:20:05

Butaság. Az ilyen munkahelyeken a kizsákmányolás nagyobb, mint máshol. Ez csak megtévesztés.

Ahol függőűgyak és koktélok vannak, s "mindenki barát", az egy NAGYON rossz munkahely.

Bohócnok 2016.01.19. 06:47:25

@bekov: az nem szauna te szerencsétlen, hanem csak egy olyan dizájnú szoba. Idióta

Bohócnok 2016.01.19. 06:48:31

@doszy: te se vagy való az életre

Bohócnok 2016.01.19. 06:50:45

@Pizso: kurva nehéz elképzelni, hogy a dizájn mellet több százezres ergo.széket is pl alátolnak a dolgozónak, vagy netán állóasztalt? Mindenki ezen rinyál, akkor bazmeg menjetek mind dolgozni valami lepukkant gyárépületbe, ha nem kell nektek egy olyan légtér amire mindig öröm ránézni.

Starlark 2016.01.19. 06:59:05

Egy egylégterű irodában ahol több mint 5-en dolgoznak, meghülyülnék.
Én ha dolgozom azt szeretem ha csend van és békén hagynak. A dizájn kb huszad rangú.

Home office, nem is értem sok munkahelyen ahol ne, létfontosságú miért ragaszkodnak hogy fizikálisan is ott üljél.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.19. 08:05:21

@Starlark:

Mert a hómofisz csökkenti a termelékenységet.

para_noir 2016.01.19. 08:52:39

Bircának tök igaza van, rohadt nagy csapdák ezek a melóhelyek. Naivitás azt hinni, hogy azért teszik otthonossá, dizájnossá, játékossá, hogy jól érezd magad, azért csinálják, hogy ne tűnjön fel, hogy a fél életedet ott töltöd. Átalakítják a munkahelyet egyfajta második otthonná, ahol majd birkaként eltölt az ember 10-12 órát, és a végén még azt hiszi, milyen jó neki, hogy ilyen szuper környezetben van. Ez tényleg a kizsákmányolás trükkös módszere, százszor inkább egy kopottas, sima iroda, ahol nyolc óra a munka, és utána mész haza a valódi családodhoz, az igazi hobbijaidhoz, a tényleges otthonodba.

Pizso 2016.01.19. 09:18:20

@Bohócnok: Bocs, de miért is? Havi fizum 7 számjegyű akkor miért ne férne bele egy 100ezres szék amit hosszú évekig használok, (A cég leírja költségként) és talán nem hátfájósan megyek haza. Ha nem vetted észre, hogy azt reklamálom, hogy piszok drága dizájn székek vannak ami ízlés kérdése, hogy szép vagy sem. Nekem a használhatóság többet ér a dizájnnál. A székek legyenek funkcionálisak. A többi lehet akármilyen felőlem. Azonban amit szintén hiányolok a képeken, hogy a tér legyen világos. Nem egy helyen jártam ahol a tetőről tükrök segítségével hozzák le a természetes fényt az irodákba (főleg Svájcban). Olyan helyeken is voltam ahol az öltözőnél lehajtható ülések voltak, hogy ne foglalják a teret az amúgy is szűkös öltözőben (Ezt Hollandiában láttam gyárban). Így van tered is és széked is. Tudod én Európa kb 50 országában jártam gyárakba, irodákba. Van valami rálátásom azért a dolgokra. Sőt Ázsiában is, de azt inkább hagyjuk...

Zephyrous 2016.01.19. 09:40:36

Előttem már megmondták többen a frankót, ezeken a helyeken csak a kizsákmányolás megy. Ahol nem adnak a dizájnra, ott ledolgozod a napi 8 órádat és mehetsz is haza. A dizájnosabb helyeken azért vannak lazító, sőt alvó(!) szobák is, hogy akár 14 órákat is simán bent legyél. Eléggé káros. De sokakat át lehet verni a szivárványszínű mázzal, amivel ez az egész nyakon van öntve.

bElannaTorres 2016.01.19. 09:40:56

h&m nagyon fantáziátlan. Nem akart mellényúlni a lakberendező de nulla kockázatot vállalt. Ezzel kb. mellényúlt :)))

Köldök_szösz 2016.01.19. 11:23:10

Bár én nem vagyok annyira nyugatellenes mint a birka de ezek a fajta nagyon családias irodák meg munkahelyek nekem sem jönnek be.
Hadd döntsem már el hogy mikor leszek nagyon családias és mikor nem.
Bekerülök egy közösségbe akkor ott nem biztos hogy mindenkit bírni fogok ergo nem tudok majd úgy viselkedni és olyankor nagyon nem jó ez a összenyitott játszótér.

bElannaTorres 2016.01.19. 13:29:53

@Túrós: lapozok is tovább ha azt látom egy hirdetésben hogy családias.
ennél negatívabb szó számomra nincs is, kivéve mondjuk azt hogy "díjazás"
versenyképes javadalmazás
stb :D

szcsongor 2016.01.19. 13:31:19

Ezt a sok savanyú embert baszki. Igen, a magyar emberre nehogy már ráerőltessék a dizájnt, ergonómiát meg a kikapcsolódási lehetőségeket. (Micsoda nyugati fertő!) Majd ő eldönti akarja-e...

Akkor menjetek dolgozni egy linóleumpadlós, sötét, koszos irodába, ahol 5 perc után még az életkedved is elmegy. Ott biztos nagyon örömteli akár csak az elvárt 8 órát is ledolgozni.

Köldök_szösz 2016.01.19. 13:34:57

@bElannaTorres: hát jó köszi, én is vágom de egyrészt csak ilyen hirdetés van másrészt meg ...csak ilyen hirdetés van

Köldök_szösz 2016.01.19. 13:36:41

@szcsongor: Olyan helyen dolgozom/-tam. A helyzet az az hogy mindenkinek megvan a maga stílusa és igen valakinek a "design" meg "ergonómina" kurvára nem jön be. Speciel most örülnék egy ilyennek is merthogy a mostani helyemen nemcsak hogy linóleum a padló meg sötét a sötét de egyéb dolgok sincsenek rendben (pl fűtés)

bElannaTorres 2016.01.19. 13:43:06

azért összességében pozitívnak látom, kivéve az egylégterűt - bár az is munkafüggő, a hagyományos magyar cégeknél inkább gond az, hogy ha végeztél egy szorosabb határidős munkával, későn veszed észre hogy görcsbe van a tested, beállt nyakad stb, innál egy jó kapucsínót kényelmesen ülve, és nem lehet. Még ha úgy ahogy lehet is - kávéautomatából normál széken, akkor is előfordul hogy jó magyar szokás szerint azt nézik hogy nem dolgozol -merthogy a lényeg hogy úgy kell tenni mindig - sőt ha dolgozol akkor csak a baj van veled, mert kisül hogy más nem halad :).
Normális helyeken nézik az egyéni teljesítményt és nem a kolléga feladata eldönteni, hogy a másik mennyit dolgozik, amennyire ő a saját érzelmeitől meg tudja ítélni. hiszek benne hogy van ilyen hely.

doszy 2016.01.19. 14:27:20

@Pizso: Az én tapasztalatom - közel 3 év után - az, hogy sokkal hatékonyabb vagyok itthon, mint az irodában. Persze lehet, hogy más munkakörben, illetve mást végezve jobb lenne az iroda, de a jelenlegi feltételekkel nem tudnék magamnak jobb munkakörülményeket kitalálni. Persze kell, hogy az ember megfelelően álljon hozzá - ha sikerül jó, ha nem, vissza kell menni az irodába.

@Túrós: Inkább azt mondom, tudom, mire van szükségem. Van, akinél az számít plusznak, hogy egy változatos, hangulatos irodában, emberekkel körülvéve tevékenykedik; van, akinél (nálam) meg az, hogy ne vonják el a figyelmét, ha már a legtöbb projektjén egyedül vagy nem az irodában ülőkkel dolgozik.

ebella 2016.01.19. 14:51:55

@Pizso: Sorold azt az ötven országot! Ha a Vatikánban is jártál, akkor is csak negyvenhatban járhattál.

Serrin 2016.01.19. 15:35:32

Egyikben sem.

1. Egyterűek. Brrr.
2. Design, meg pihenőszoba van, de az sok túlórát is jelent. A H&M kialakításán rádásul látszik, hogy drága volt, de ötlettelen és hosszú távon idegesítene is.
3. Természetes fény minek, inkább a neon/halogénlámpától égjen ki a szemem...
4. Kényelmetlennek tűnő, design székek és kanapék. A hátfájás garantált.

Inkább egy kisterű, max. 3 fős irodahelyiségekből álló hely, amiben akár linóleum is lehet, de normális fény legyen és kényelmes székek.

parcs 2016.01.20. 11:54:22

Bármelyikbe beülnék, ha nincs más lehetőségem és kell a munka. Amúgy egyikbe sem!
süti beállítások módosítása