Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

BKV: megint változnak a menetrendek

2011. április 27. - fovarosi.blog.hu

Ismét változik a BKV menetrendje, és közlekedési rendszere. Hogyan közlekedünk vasárnaptól? Május 1-től itt az új paraméterkönyv.



Egy sor járatnál a követési idő, azaz a járatok sűrűsége változik. Sejthetjük, hogy milyen irányba...

A HÉV vonalakat megszámozták, az alábbiak szerint: H5: Szentendrei, H6: Ráckevei, H7: Csepeli, H8: Gödöllői, H9: Csömöri HÉV.

A 6-os villamos éjszaka is jár majd, 15 percenként. Hogy ez a Combino villamosok leromlásának kezdetét jelenti-e majd, meglátjuk. Ezzel párhuzamosan a nagykörúti 906-os éjszakai busz megszűnik.

A 13 és 13A jelzésű buszok új menetrendszerint járnak, összehangolva a MÁV Budatétény vasútállomásának menetrendjével. Így meglesz a nagy várakozás nélküli kapcsolat a vonat és a BKV busz között. (Részletek)

Az Alacska úti lakótelepről sűrűbben járnak reggelente a buszok csúcsidőben. Így javul a kapcsolat a 3-as metróhoz és az 1-es villamoshoz a Népligetnél. (Részletek)

A Mester utcán közlekedő 51-es és 51A villamosok (régen 21/21A) vonalán "hannoveri", pontosabban TW6000-es villamosok járnak majd. A Gubacsi úton pedig új peron épül, így a megálló neve Földváry utcáról Hentes utcára változik. (Részletek)

A 105-ös autóbusz Budáról érkezve nem kereng körbe az Erzsébet tér körül, ugyanis a József Attila utca felőli oldalon kap egy új megállót. Ezzel csúcsidőben sokkal hamarabb eljut az Andrássy útra. Így ebben az irányban megszűnik a Le Meridien szállóval szemben, a földalatti kijáratánál található megállója. A másik irányban, az Andrássy útról érkezve viszont továbbra is itt áll majd meg a busz, változás csak a Budáról Pestre haladó iránynál lesz. (Részletek)

A reptéri buszok továbbra is 200E jelzéssel, de éjjel sokkal tovább járnak. Negyed kettőkor is megy majd még autóbusz - sokkal jobban igazodva az utolsó reptéri landolásokhoz.

A további menetrendváltozások összefoglaló táblázatai a paraméterkönyvben olvashatók. A Népszabadság márciusi cikke itt olvasható.


Tetszett a cikk?
Kövess Facebookon is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuruttya 2011.04.28. 17:13:27

"Hogy ez a Combino villamosok leromlásának kezdetét jelenti-e majd, meglátjuk."

Miért jelentené? Van bármi információ, ami ezt sugallná? Egyáltalán lehet tudni, hogy milyen típusú villamosok fognak közlekedni éjszaka? Miért kell minden jó hírbe belelátni valami rosszat?

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.04.28. 20:11:39

@Álmos: Utazzál hajnali 3-kor egy szombat reggel arrafelé, és utána térjünk erre vissza. :-)

Kuruttya 2011.04.28. 20:12:40

@fovarosi.blog.hu: utaztam, nem is egyszer. A hányást le lehet mosni.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.04.29. 01:00:53

emlékeim szerint arról volt szó, hogy arra a 4-5 órára kiállítani a villamosokat a pályáról majdhogynem költségesebb mulatság, mintha 24h-ban járnának. (vajon egy adott jármű egy nap hány órát "dolgozik"?)

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.04.30. 10:03:09

Na tessék, új fejlemény:
hvg.hu/cegauto/20110428_parameterkonyv_bkv?wa=EPIRSS1117
"A Combino-villamosokra – az éjszakai buszokon megszokottak szerint – biztonsági őröket vezényel a BKV."
süti beállítások módosítása