Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Megújul a Kis-hárs-hegyi kilátó

2008. június 09. - fovarosi.blog.hu

064-KisHarsHegyiKilato2008 júniusának végére befejeződhet a kis-hárs-hegyi kilátó felújítása. A kilátó Makovecz Imre tervei szerint készült még a 70-es években. A több mint 6 méter magas, fából készült kilátónál én is jártam még áprilisban, és tényleg veszélyes állapotban volt már: a korlátok oszlopai több helyen kimozdultak a helyükről, a lépcsőfokokat jelentő gerendák kerekre koptak. A felújítás 3,5 millió forintba kerül, ennek felét a fővárosi önkormányzat fizeti. A 362 méteres magasságból szép kilátás nyílik az észak-budai térségre, de tiszta időben egészen a Belvárosig is ellátni. Így jutsz oda:

A Szépjuhásznétól indulj el a zöld "körforgalom" (körbe mutató nyíllal jelölik) jelzésen, majd kanyarolj el jobbra a sárga háromszög jelzésre - ez a kis toldás vezet fel a kilátóhoz. A hűvösvölgyi BKV végállomásról is indulhatsz, ekkor a lépcsőn felérve rögtön fordulj balra, és itt, rögtön az út felett haladva indul a sárga jelzés. Ezen fel kell mászni egészen addig, amíg a sárga jelzés éles jobb kanyart nem vesz, ott ne kanyarodj jobbra, hanem balra fel a sárga háromszögre, és az visz a kilátóhoz.

067-KisHarsHegyiKilato
Forrás:
http://www.nol.hu/budapest/cikk/493614/

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása