Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Megyeri híd átadva!

2008. október 02. - fovarosi.blog.hu

2008. szeptember 30-án átadásra került a Megyeri híd, Budapest legújabb hídja. Ezzel megvalósul a körgyűrű összekötése a 2-es út és a 11-es főút között. Ezzel az idei nagy sztrádaavatások le is zárulnak, már csak az M7-es Letenyénél levő határhídjának avatója maradt hátra. A Megyeri híd messze a leghosszabb híd: eddig a 928 méteres Árpád-híd számított annak, mától a lehosszabb fővárosi híd hossza több mint megduplázódik. A Megyeri-híd folyó feletti szakasza 1860 méter, a két part közötti, felhajtókkal együtt számított teljes hossz 3,2 kilométer. A híd két éven át épült, a kivitelező a Hídépítő és a Strabag alkotta M0 Északi Duna-híd Konzorcium, a tervező az Unitef-Céh Kkt. volt. A beruházás nettó 62 978 078 673 forintba került. Az új hídon a forgalmat napi 57 ezer járműre becsülik.


Az önkormányzatokkal folytatott több hónapos vitát követő kormányhatározat értelmében azonnal meg kell kezdeni a Pomázt és Budakalászt elkerülő út építésének előkészítését, Szigetmonostor pedig közúti helyett kerékpáros- és gyalogoshidat kap Szentendre felé.



(A felvételek a szeptember 13-iki nyílt napon, az esti képek október 1-én készültek. Forrás)


A hidat Litkai Gergely is felavatta. A jövőbeni fejlesztésekről, a tervezett új utakról egy összefoglaló táblázat itt található
.

Őszintén örülök az új hídnak! Nem csak a környéken lakóknak jelent nagy segítséget, hogy nem kell az Árpád-hídig lejönniük, és onnan visszamenni, hanem egész Budapest kapott egy nagyon fontos és építészetileg is értékes új alkotást. Menj ki, nézd meg, fantasztikus ott állni a 100 méteres A betű tövében!

 

Források:

http://vg.hu/nyomtat.php?cikk=241860

http://www.origo.hu/itthon/20080930-atadtak-a-forgalomnak-a-megyeri-hidat.html

http://www.origo.hu/teve/20080930-felavattak-a-colberthidat-comedy-central.html
 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása