Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Képriport a KÖKI bontásáról

2009. január 16. - fovarosi.blog.hu

2009 január 10-én jártam a KÖKI-nél, akkor készültek az alábbi képek. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én sajnálom, hogy elbontják a KÖKI-t - különösen, ha a helyére építendő bevásárlólepény képeit nézem. Tudom, ti csak a mocsokra, a hajléktalanokra, a lerobbantságra tudtok gondolni - és ez mind igaz is, sőt, a bontás megkezdése óta még tovább romlott a helyzet. De ez eredetileg egy nagyon jó épület volt! Tágas, világos, modern design. Ha luxusvillának épült volna, ma is mindenki el lenne tőle ájulva, hogy milyen szuper acél és üveg szerkezet, meg hogy mintha lebegne a tartóoszlopokon túlra kinyúló rész, meg ilyenek. (Nagyobb méretért katt a képre!)

De hagyták lerohadni, és ezzel közutálat tárgyává tenni. Pedig ez a korszak egyik legérdekesebb építménye volt. Fel kellett volna újítani, igen. Ki kellett volna takarítani onnan a sok lerobbant kis butikocskát, amik rákos daganatként lepték el az egészet. De egy felújítással sokkal olcsóbban lehetett volna a régi közlekedőrendszert az új tömbökhöz illeszteni, és még egy - szerintem nagyon is értékes - épület is megmaradhatott volna a korszakból. És ennek kapcsán illene már elkezdeni azon gondolkodni, hogy a 20. század második feléből mit fogunk unokáinkra hagyni. Mi lesz a korszak értékes épületeivel? És az értéktelenekkel? És hogyan válasszuk szét a kettőt?


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása