Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Buszok, buszok...

2010. július 03. - fovarosi.blog.hu

A YouTube-on leltem rá a budapesti autóbusz-közlekedés 75. évfordulója alkalmából 1990-ben készített kis filmre. Remek, pláne ha figyelembe vesszük, hogy azóta 20 év telt el, de a buszok jó részét még mindig látjuk. Az Andrássy út - Bajcsy Zsilinszky út sarkától indult el egyébként az első autóbuszvonal Budapesten - az 1-es busz. 1915. március 1-ét írtak. Két buszt állítottak akkor forgalomba. Idézetek a filmből:
 
"...egyes buszainkon a hagyományos dízelmotorokat tökéletesebb égést biztosító turbó feltöltő rendszer alkalmazásával kombináljuk"
 
hirdetés egy busz oldalán: "kiemelt fizetéssel keresünk autóbuszvezetőket"
 
"Az autóbuszforgalomnak előnyt biztosítva a főváros egyes útjain úgynevezett buszsávokat és speciális forgalmi jelzőlámpákat alakítottunk ki."




Források:
https://www.youtube.com/watch?v=IUw7qUmRt7w&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=l44H-vYk7qs&NR=1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joske 2010.07.17. 21:47:15

A 2. 4. perce környékén egy idős fószer benyúl botjával egy konfis küllői közé. Nem tuok rájönni, hogy mit böködött a botjával?
süti beállítások módosítása