Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Tüskecsarnokból Tüskerendezvényközpont?

2007. május 23. - fovarosi.blog.hu

Mint arról már korábban is szó volt, több mint tíz éve áll üresen egy sportcsarnok Lágymányoson. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) turisztikai szakállamtitkára április 24-én az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának ülésén bejelentette: már az idén elindulhat az épület befejezése. Amely egyben funkcióváltást is jelent majd, ugyanis nem sportlétesítményként, hanem konferenciaközpontként hasznosítanák a létesítményt. Az átalakítás előkészítése jelenleg előkészítés alatt van :)


Ehhez képest számomra elég korainak tűnik a 2009 tavaszára tervezett átadás, még akkor is, ha az építmény jelentős része már áll. A kormány szerint a mielőbbi befejezésre kell fektetni a hangsúlyt, mert a jelenlegi állapot egyre inkább fenntarthatatlanná válik, a konferenciaturizmusban pedig nagy lehetőséget látnak, míg az ellenzék szerint a sport funkciót megtartva uszodaként kellene hasznosítani az épületet.


Ha megépül, ez lesz a kevés, több ezer fő befogadására is képes konferenciaközpontok egyike Budapesten.


Források:

http://index.hu/gazdasag/magyar/kong070424/

http://epiteszforum.hu/?q=node/5403

http://www.magyarorszag.hu/kereses/portalkereso?query=T%C3%BCskecsarnok

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása