Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Válság News

2008. december 05. - fovarosi.blog.hu

A Fadesa becsődölt Magyarországon és Spanyolországban is, magával rántva a siralmasan gyenge minőségben kivitelezett, valódi ingatlanpanamának bizonyuló Central Passage projektet a Király utcában:

http://index.hu/cikkepek/0811/belfold/passzazs//.gdata/gpb_Untitled-22a.jpg

Beázik és leomlik, de legalább jó drága volt. (Forrás)

Egy másik projektjük, a Danubio Park úgy úszta meg, hogy átkerült egy másik beruházóhoz. Most a D&B Real Estates építi, Duna Terasz néven. A legszebb a dologban, hogy a szomszédos Marina Part képeivel van tele a hivatalos honlap. Ráadásul azt írják, hogy a Duna partján terül el a lakópark - valójában pont a Marina Part van a Duna Terasz és a Duna között. Ennyire szégyellik a sajátjukat? Vagy ennyire nem érdekli őket ez a honlap?

Az ORCO is több projektjét lefújta. Az utóbbi hónapokban például semmi hír a korábban nagy csinnadrattával beharangozott sztárprojektről, a Zaha Hadid tervezte Szervita téri irodaház óriáskavicsáról. Ha viszont ez év végével a Kortárs Építészeti Központnak innen ki kell költöznie, akkor ebből arra is lehet találgatni, hogy ezt speciel megépítik.

Az Egeraat iroda a napokban jelentette be, hogy kivonul Magyarországról. A helyzet pikantériája, hogy a napokban jelentették be őket a Városháza Fórum nyerteseként. Úgyhogy most majd Hollandiából bonyolítanák le a megvalósítást - vagy idővel ez a projekt is megy a levesbe, a kormányzati negyed után.

Források:
http://index.hu/politika/belfold/budapest/kiraly1106/
http://index.hu/kultur/pol/eger1203/
http://www.dunaterasz.hu/

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása