Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Riverloft Apartmanház

2007. szeptember 12. - fovarosi.blog.hu

Az eredeti épület 1914-ben, Koch Henrich tervei alapján épült. Itt volt a Gázszerelési Tárgyak Műszaki Telepe. (Ma ilyen névvel nem nagyon akarnak lakásokat eladni, így aztán átnevezték: Riverloft Apartmanház lett.) Az 1914-es évszámból sejthető, hogy nem volt hosszú életű az eredeti funkció. Az I. világháború alatt hadikórház működött itt, majd raktárként és műhelyként hasznosították. A rendszerváltás után többször is gazdát cserélt az épület, míg végül a GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt. tulajdonába került - ami nem csoda, hisz a szomszédos Riverside is az ő projektjük volt. 

Az új épületben nekem az tetszik leginkább, hogy nagyon sokat sikerült megőrizni a régi épület téglaburkolatos, ódon hangulatából, így a régi és a modern találkozásának egy nagyon sikeres példája jött létre. 5700 négyzetmétert irodaként hasznosítottak, de van itt 27 loft lakás is. A régi, L alakú épületen a modern részek, toldások (pl. az új erkélyek) vállaltan és hangsúlyosan elkülönülnek a régi épületrészektől, csakúgy, mint az új tömb. A tervező, Tima Zoltán a Dorottya udvarnál is hasonló koncepció szerint dolgozott, és ott is remek, egyedi hangulatú új tereket hozott létre. A Riverloft színvonalát emeli a vízzel "keretezett" belső kert és az úszómedence is.


Elgondolkodtató, hogy annak idején olyan színvonalon építettek fel egy műszaki telepet, hogy ma luxus ingatlanná alakítható át...


Az épület honlapja:


http://www.riverloft.hu/


Források, képek itt:

http://www.hg.hu/cikk/kenyes_egyensuly___river_loft_epuletegyuttese

http://www.epiteszforum.hu/hu/node/6835


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása