Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Megújul a Liszt Ferenc téren a Zeneakadémia

2007. december 06. - fovarosi.blog.hu

Idén 100 éves a Zeneakadémia. Ehhez képest nem sokat lehetett hallani az intézményről, vagy az épületről. Megjelent egy album az épületről, és ennyi. A jövő viszont szebbnek ígérkezik.

 

Megvan ugyanis a szervezeti és az anyagi támasza is annak, hogy a Liszt Ferenc alapította intézmény épülete és oktatása is megújuljon. Az építészeti munka stratégiai tanácsadói Rajk László és Zoboki Gábor lesz. A többlépcsős építkezés összköltségét 10,5 milliárd forintra becsülik - ebből 9,3 milliárd forint támogatás, aminek 80%-a EU-s forrásokból jön össze. A főépület átalakítása 2008 végén kezdődhet meg, és 2011 végéig tarthat. Az akadémia rangja pedig az oktatás nemzetközivé tételével, és a hangversenyrendezés színvonának növelésével emelkedhet - ebben a korábban a Richternél dolgozó Furka Beáta és Bill Rylance lesznek az intézmény segítségére.


Forrás:

http://www.hg.hu/cikk/zeneakademia__jo_uton_a_vilaghir_fele&pageIdx=1


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása