Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Épüljön-e bevásárlóközpont a Mexikói úti végállomáson?

2008. február 21. - fovarosi.blog.hu

Épüljön-e bevásárlóközpont a Mexikói úti FAV-végállomásnál? Erről már lakossági fórumon is vitáztak a környékbeliek, az önkormányzat és a beruházó Raiffeisen Ingatlan Rt. emberei.

A Raiffeisen ingatlanfejlesztést, új bevásárlási lehetőséget, huszonegyedik századi beruházást szeretne a most igencsak lerobbant állapotú helyen. A környékbeli lakók attól tartanak, hogy az M3-as bevezető szakaszának forgalma mellé így újabb forgalom zúdul a nyakukba, amiből ők köszönik, nem kérnek. Amit a Raiffeisen ígér: 400 helyes P+R parkolót, új BKV-irányítóközpontot, átkötő utat a komplexumba, útfelújításokat, kerékpárutat - összesen kb. 2,7 milliárd Ft értékben. A lakók zöld felületeik megóvását szeretnék, irtóznak a még nagyobb forgalomtól, és keveslik a parkolók számát.

Félve várom, hogy mi lesz a történet vége. A főváros már elfogadta a Fővárosi Szabályozási Keret Terv módosítását, hogy a beruházás megvalósulhasson. A projektről kerületi döntés még nem született, de a polgármester a fejlesztés mellett tette le a voksát. Attól tartok, itt is ugyanaz fog történni, mint az Örs Vezér terén: van hely P+R parkoló építésére, nagyon jók a tömegközlekedési kapcsolatok, majd jön a magántőke, és bevásárlóközpontot épít P+R parkoló helyett. Mert az nem P+R parkoló, ha az első 2-3 óra parkolás ingyenes!

Források:
http://www.nol.hu/budapest/cikk/478841/
http://epiteszforum.hu/node/8348

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása