Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Villamosrongálók az 56-os vonalán

2008. március 31. - fovarosi.blog.hu

A firkálás egyre nagyobb problémát jelent Budapestnek: elrondítja a házakat, élhetetlenebbé teszi a várost, csökkenti az ingatlan értékét és elriasztja a turistákat. Mikor a Városháza, a Szeretem Budapestet Mozgalom és a Lát-Kép Egyesület közösen bejelentette, hogy programot indítanak a firkálás ellen, a firkálók még aktívabbak lettek. (A program elemei: a rendőrség jobban "rááll" a rongálók megtalálására, a lakók hozzájárulásával beindul egy 24 órás antifirka kommandó a FKFV-nél, és figyelemfelkeltő kommunikációs programba kezdenek.) Budapest belső része ma Európa egyik legjobban összefirkált területe. Tessék csak végigsétálni a József körúton...
 

Múlt héten nagyon elfajult a helyzet. A BKV, a rendőrség, és civil szervezetek is vizsgálják, hogy mi is történt pontosan. A legvalószínűbb forgatókönyv a következő: újpesti hülyegyerekek jobb szórakozást nem találván, egy köteg újságpapírral kisiklatták az 56-os villamos egyik szerelvényét, majd lazán nekiestek: össze-vissza firkálták, a poroltó szekrényt feltörték, és a poroltó habjával telefújták az egyik kocsit. Rendőr nem volt a helyszínen, a villamosvezető nem avatkozott közbe.
 

Valaki az egyik környező ház ablakából felvette a baleset utáni történéseket:



Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=hfpJVFYHqnA

Nem állítom, hogy nincs művészi értékű graffiti (pl. volt ilyen a Kultiplex oldalfalán, vagy a Filatori-gátnál, az erre kijelölt, engedélyezett falon), de ami a járműveken, a lakóházakon zajlik, az egyszerűen rongálás. Elképesztően felháborított a történet. Nagyon remélem, hogy mielőbb elkapják ezeket a kölköket, és elveszik a kedvüket a további rongálástól! Szerinted hogy lehetne megakadályozni az ilyen rongálásokat? Te mit tennél?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rongálás esetén a közterület-felügyeletnél lehet bejelentést tenni:

(80) 220-220

(80) 330-330

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

A rongálások elkövetőinek megtalálója 100 000 Ft-os jutalomban részesül. A graffitik eltűntetése évente 100-120 millió forintjába kerül a BKV-nak.

 

Források:

 

http://www.nol.hu/budapest/cikk/486270/

 

http://www.nol.hu/budapest/cikk/483524/

 

http://bkvfigyelo.blog.hu/

http://index.hu/politika/bulvar/villamos0326/
 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása