Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

1 órára lekapcs

2009. március 27. - fovarosi.blog.hu

A WWF 2009-ben is megrendezi a Föld Órája akciót. A feladat, hogy 2009. március 28-án, szombaton 20:30-kor mindenki kapcsolja le a világítást 1 órára, azaz 21:30-ig. A cél, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható növekedés fontosságára. Az elsötétítendő épületek között már szerepel a Burj Dubai, a Sydney Operaház, a torontói CN Torony, és a moszkvai Federation Tower is. Egy kép 2008-ból:

http://uzletietika.hu/kepek/cikk_kep/2907earthhour_sydney.jpg
Sydney, 2008

Hazánk is készül az akcióra. Budapesten és vidéken a közvilágítás lekapcsolása lesz ilyen esemény, de talán a lakosság egy része is rávehető lesz az akcióra. Szombat este 20:30-kor a Hősök terén Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Csáki Roland egy óriási kapcsolószerkezet segítségével együtt kapcsolja majd le a főváros díszkivilágítását. Az Origo és az iwiw címlapjai is feketére váltanak, a cybertérből is "beszállva a buliva". A Vodafone székházának díszkivilágítása, weblapja és a vidéki márkaboltok is elsötétülnek. A Tesco is csatlakozik, a Fogarasi úti, az Aréna Plázában található és a budaörsi hipermarketjeiben egy fél órára lekapcsolja a frontvilágítást 20 óra 30 perctől (ettől azért többre is képesek lennének, de legalább valamit csinálnak). A WWF Magyarország elektronikus képeslapküldő oldalt alakított ki - ajánlom figyelmetekbe.

Szerinted van értelme egy ilyen akciónak? Budapesten a lakosság mozgósítható egy ilyen akcióra? Milyen programokat lehetne szervezni a téma kapcsán?
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása