Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Haviszobor: Olvastad?

2010. május 19. - fovarosi.blog.hu

Az Alkotás utca és a Kiss János Altábornagy utca sarkán állították fel ezt a jópofa kis szobrot (vagy mit) 2009-ben. Azért itt, mert a közelben, az Avar utcában élt és alkotott sokáig az emlékmű "tárgya", Tersánszki Jenő. Nem ismerős a név? Ő volt az első, akinek írását Osváth Ernő változtatás nélkül közölte le a Nyugatban. Sosem hódolt be semmilyen rendszerbe, és végig megőrizte humorát - ezért irigyelhetjük őt. Ő alkotta meg Kakukk Marci figuráját, ő írta meg Misi Mókus kalandjait. De jutott ideje a bicajok fékrendszerének tökéletesítésére, festésre-rajzolásra is.



Varga Tamás alkotását Tersánszky halálának 40. évfordulóján avatták fel. Szerintem nagyon jópofa kis alkotás lett, csak egy picit elveszik a környezetében.


Források:
http://erdely.ma/kisregio.php?id=59940&what=archivum
http://www.szoborlap.hu/7500_tersanszky_jozsi_jeno_emlekmu_budapest_varga_tamas_2009.html

 

Új szobrok Budapesten szobor Budapest TersanszkyJeno Olvastad VargaTamas

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.16. 13:51:42

Ezerarcú.
Ez jutott először eszembe róla. :D
Nekem tetszik...
süti beállítások módosítása