Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Rövid hírek

2011. november 30. - fovarosi.blog.hu

Jön a Travelair. Nemzetközi mintára repülőtéri magazint indít a Budapest Airport. A "TravelAIR" kifejezetten az utasok számára készül, ennek érdekében a repülőtér utazóközönségének szóló magyar és angol nyelvű minőségi tartalmak és utazással kapcsolatos érdekességek, információk egyaránt helyet kapnak a magazin hasábjain. Az ingyenesen hozzáférhető magazin a repülőtér valamennyi termináljában elérhető lesz az ún. földi és légi oldalakon, a tranzit és a VIP várókban. Az ingyenes kiadvány 30 ezer példányban megjelenő bemutató száma decemberben készül el, márciustól pedig negyedévente, szezonális váltásban várja olvasóit.

***

Junior Príma díjasok. Negyedik alkalommal kerültek átadásra a 2007-ben létrehozott Junior Prima Díj Magyar Építészet és Építőművészet kategóriájának díjai. Az elismerés mellé 7000 euró is jár a díjazottaknak. Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények 22 fiatalt javasoltak a Díjra. A Simon Bayley vezette zsűri (Finta József építész, Zoboki Gábor építész, Kálmán Ernő elnök, Magyar Építőművészek Szövetsége, Noll Tamás elnök, Magyar Építész Kamara) közülük választotta ki a 10 díjazottat. A Junior Prima Díj építészet, építőművészet kategória 2011-es díjait Antal Gabriella, Csizmadi Péter DLA, Csízy László, Gutai Mátyás PhD, Holczer Veronika, Katona András, Koncz Zoltán, László Zsolt, Mónus Noémi, Mózes Ádám vette át. (TriGránit sajtóközlemény)

***

Tényvisszaverődések. A Vargha Mihály, az Építészfórum egykori főszerkesztőjének írásaiból, rajzaiból összeállított könyv bemutatója 2011. december 9-én 17.30-kor lesz a HAP Galériában. Cím: Budapest II., Margit krt. 24. A kötet Vargha Mihály, a hazai építészeti közgondolkodásban meghatározó szerepet játszó újságíró-szerkesztő-szakíró több mint negyven írását – kritikáit, publicisztikáit, történeti tárgyú tanulmányait – gyűjti egybe.

***

Az óbudai kísérlet. 2012. december 2-án, pénteken 16 órakor mutatják be a Vár E épületében, a Budapesti Történeti Múzeumban Branczik Márta-Keller Márkus: A korszerű lakás 1960 c. könyvét. A kötet az Óbudai Kísérleti Lakótelepet mutatja be - a telepről itt olvashatunk még.

***

Advent a Samsunggal. Advent első vasárnapján a belváros szívében, a Bazilikánál megnyitotta kapuit az adventi vásár. Az öt héten át tartó eseményen minden megtalálható, ami az ünnepi hangulathoz kell: hatalmas kivilágított karácsonyfa a Samsung jóvoltából, és egy erre az alkalomra tervezett, energiatakarékos korcsolyapálya, amelyhez a Bazilika nyújt festői hátteret. A vásár egyik főtámogatója a Samsung. A különleges vásáron egyedi kézműves termékek, korcsolyapálya, 8 méter magas karácsonyfa, zenészek és mutatványosok, valamint különleges étel-ital kínálat várja a karácsonyra készülőket.

***

Átadják a lehajtót. November 30-án 15 órától használhatják az autósok újra a Margit híd pesti hídfőjének északi oldalán a felső rakpartról az alsóra vezető lehajtót, amely 2009 augusztusa óta volt lezárva.


Tetszett a cikk?
Kövess Facebookon is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása