Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Régi-új múzeum Aquincumban

2008. június 16. - fovarosi.blog.hu

Elnézést a késői posztért, az Aquincumi Múzeum új épülete már 2007 szeptember 15-én megnyílt :-) A Múzeum pedig már 1894-ben. Mentségemre szolgáljon, hogy nem csak én késtem: Budapest Főváros Önkormányzata 1994-ben hozott döntést, majd 1996-ban írt ki pályázatot a bővítésre.
 
Az új állandó kiállításnak a trafóház ad helyet. A terveket 2007-ben a Lehel téri vásárcsarnokot is jegyző Rajk László (és a Köztigon Kft.) készítette, a kivitelező a Hérosz Zrt. volt. Rajkék ötlete volt a trafóház bevonása a múzeumi épületegyüttesbe. Javasolták a Szentendrei út túloldalán található amfiteátrum bevonását is, ez azonban még várat magára. A tervek között szerepel a további bővítés is: Régészeti Múzeum 2500 négyzetméteren, műtárgyraktár, új kiállítócsarnok, parkoló, gondnoki terület, gyalogos felüljáró a Szentendrei út (és a HÉV) túloldalára - szóval vannak még nagy álmok.
 
Tudtad? 2006-ban volt 1900. évfordulója, hogy Traianus császár Aquincumot a római légió állomáshelyévé nevezte ki.

A múzeum honlapja: http://www.aquincum.hu/
 
Forrás:
http://www.hg.hu/cikk/roma_aquincumban
 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása