Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

CET a Közraktárakból

2008. szeptember 24. - fovarosi.blog.hu

2008 június 27-én megkezdődött a régi épületek egy részének bontása. A 19. században a környéken rengeteg malom működött, és a közelben épült meg a Fővám téri Vásárcsarnok és a ferencvárosi vágóhíd, így aztán a Duna komoly áruforgalmat bonyolított - ehhez pedig raktárok is kellettek. Eredetileg négy épületből állt az együttes, a második világháború végére csak 3 épület maradt. Az épületek nagyon rossz állapotba kerültek, az elmúlt években már életveszélyességük miatt nem is nagyon használták az épületek nagy részét semmire.


(A kép forrása)
 

Most egy magánberuházó segítségével újul meg a terület. 23 ezer négyzetméternyi épületegyüttes jön létre, a felszín alatt 250 parkolót alakítanak ki. Az épületek kulturális és szórakoztató funkciókkal népesülnek majd be, lesz itt könyvesbolt, parti sétány, egy 1050 fős rendezvényterem és kávézók, teaházak is. Az átadást 2010 nyarára tervezik - nyilván a véletlen műve csak, hogy pont az önkormányzati választások előtt :-) A nemkívánatos késések elkerülése érdekében az átalakítás felkerült a Kiemelt Fejlesztések Bizottsága listájára is. (Ez nem vicc, tényleg van ilyen bizottság!) A főváros megtartja tulajdonában az épületegyüttest, de 25 éves üzemeltetési és hasznosítási szerződést kötött a Porto Investment off-shore céggel - ők kaptak kizárólagos ügynöki tevékenységi jogot is erre az időszakra. A főváros szeretne a szomszédos Nehru part üzemeltetéséről is megállapodni a Portóval.


Források:

http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=39374&Itemid=97

http://inforadio.hu/hir/belfold/budapest/hir-209083

http://ingatlanok.hu/print/hirek/20080628/megkezdodott-a-kozraktarak-felujitasa
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása