Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Új elemek a Szoborparkban

2008. március 04. - fovarosi.blog.hu

A kép forrása Epiteszforum-Szoborpark

A nagytétényi Szoborpark (Memento Park) már régóta készül. Még mindig nem épült meg egészen, több eleme hiányzik (pl. a kőfalas kerítés). A tavalyi október 23-iki évfordulóra újabb elemmel gazdagodott az ifj. Eleőd Ákos által megálmodott és megtervezett park.

A bejárat előtti Tanú téren épült meg a valaha a Felvonulási téren állt emelvény hasonmása, és ennek tetejére kerültek fel "Sztálin csizmái", azaz az egykori Sztálin-szobor ledöntése után megmaradt szobor-csizmák másolatai. A tér két oldalán a diktatúra munkatáborait felidéző barakkok kaptak helyet. Az új elemekhez októberben egy kiállítás is kapcsolódott: ez részben az 56-os forradalommal, részben a rendszerváltással foglalkozott.

Források:
http://epiteszforum.hu/node/7340
http://epiteszforum.hu/node/7212

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása