Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Budapest Gugliföldön

2009. június 19. - fovarosi.blog.hu

A turisták manapság már sokkal jobban utánajárnak egy-egy úticélnak, mint korábban. Ma már nem elég egy prospektus és egy honlap. Egyre többen nézik meg például a várost a Google Earth-ben, a Panoramio képein, a blogokban, a hivatalos és nem hivatalos honlapokon. Ezért Budapestnek is fontos, hogy jelen legyen a neten, többek között a Google Earthben is. 2009. május 21-én a Budapest Szíve programról tartottak tájékoztatót a Károly körúti Alexandra Könyvesházban. A rendezvényen képviseltette magát a kerületi önkormányzat, a Google Magyarország és az új projekteket szponzoráló T-Com is. Szó volt Budapest fejlesztéséről a neten és a közlekedés változásairól, amelyek jövőre léphetnek életbe.

A következő 1 év során 146 épület kerül fel 3D-ben. Először a Ráday utca és a Bakáts téri templom (2009 júniusában kerül fel) később az Andrássy út épületei, majd 2010 első felében a Budapest Szíve program utcáinak egy része kerül fel a netre. Sikerült szereznem a csapattól egy kis videót, ezt afféle előzetesként teszem itt közzé:

A digitalizálást a Virtuális Magyarország Kft. készíti. Ha minden a tervek szerint alakul majd, a város közepi sétálóutcákon konflissal, a neten pedig egérrel járhatjuk majd végig az új sétálóutcákat.

Valamint kerékpárral is: az Alkotmány utcában és Bajcsy-Zsilinszky út egy részén már van kerékpárosoknak elkülönített terület, a jövőben új kerékpártárolókat terveznek telepíteni. A már több helyen látható P alakúak helyett valami elegánsabbat szeretnének. A fejlesztéshez KRESZ-módosítást is javasolnak, amely megengedné, hogy a kerékpárosok az arra kijelölt egyirányú utcákban két irányban haladhassanak. Tervben van egy kerékpárkölcsönző hálózat kiépítése is.

A taxisokat is megreguláznák: a Belváros Új Főutcáján megszűnnek a taxidrosztok, ehelyett megállók lesznek: a taxis csak akkor hajthat majd be, ha ott várakozik egy utas, és akkor is csak a ki- és beszállás idejére lehet majd megállni. Ezzel azt kívánják megelőzni, hogy az egymással versengő taxisok járművei foglalják el a csökkenő számú utcai parkolóhelyeket a helyi lakosok elől. A parkolási gondokat nehezíti, hogy az eredetileg tervezett 6 új belvárosi parkolóház egyikének építésébe se vágott bele a főváros.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása