Fővárosi Blog

Fővárosi Blog

Felújítják a Kodály Körönd felét

2009. március 04. - fovarosi.blog.hu

A Kodály Körönd már évtizedek óta siralmas állapotokat mutat. Gyönyörű falfestések, gipszstukkók potyognak a járdákra és a belső udvarokra. Míg az Oktogon az elmúlt években szépen ki lett tatarozva, a Kodály Körönd álmát aludta. Most elkezdett ébredezni.

Az Andrássy út 83-85-87-89 számok alatti, a körönd egyik felét adó eklektikus-romantikus stílusú épületegyüttes 1884-ben épült, Kauser József tervezte. Kauser felkapott építész volt a Habsburg birodalomban, Budapesten a Szent István Bazilika és az Operaház tervezésében is részt vett.

Az Andrássy Palace Gardens névre keresztelt projekt az MKB Bank finanszírozásával, a Reneszánsz Zrt. kivitelezésében, Arie Yom-Tov izraeli befektető cégének beruházásában valósul meg. Megújul a teljes homlokzat, a tető és a belső közös terek, továbbá új lifteket kapnak a háztömbök. Mögöttük pedig parkosítanak majd. A vevők között van magyar, ír, spanyol és angol is. A tetőn panorámás, tetőkertes napozóteraszt is kialakítanak, összesen kb. 4 milliárd forintot költenek el a projektre. A belsőépítészeti tervezést Kardos Olivér vezeti. A 87-89 alatti ház tetőterében, a negyedik és az ötödik emeleten építkeznek, a 83-85. szám alatti házban a harmadik emelet és a tetőtér épül be.

Az építkezés 2009 tavaszán el is indul. Az átadás után portaszolgálat, panorámás napozóterasz, borospince, jakuzzi, és 64 db, 50-220 nm-es lakás várja a lakókat. Akik szépet kaszálhattak már eddig is: induláskor 3200, ma már 5200 euró itt egy négyzetméter!

Források:
http://www.napi.hu/articleprint.asp?nID=395601
http://www.piacesprofit.hu/?r=22938
http://nol.hu/belfold/az_andrassy_utra_nem_er_el_a_valsag
http://www.portfolio.hu/tool/print.tdp?k=14&i=109551

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása